viernes, 19 de marzo de 2010

Declaració: Contra la guerra a l’Afganistan [Català]

Veiem amb preocupació com la guerra a l’Afganistan es torna cada cop més cruenta.

Hi ha qui intenta presentar l’ocupació liderada pels EUA com una missió de pau i reconstrucció, però la realitat és ben bé una altra.

L’any passat van morir més civils afganesos que en qualsevol altre any des de l’inici de l’ocupació l’any 2001.

La major part dels recursos van destinats a finalitats militars, no pas a la reconstrucció; a més, una part important dels diners destinats a aquesta reconstrucció acaba en mans de multinacionals o de dirigents locals corruptes imposats per l’ocupació.


Hi ha greus limitacions a la democràcia a l’Afganistan a causa, entre altres raons, que és un país ocupat. Les darreres eleccions van ser reconegudes per tothom com a fraudulentes, però Karzai segueix essent el president.

La situació de les dones afganeses és gairebé tan terrible com ho era quan governaven els talibans. Karzai fins i tot ha aprovat una llei que permet que els homes puguin violar les seves dones, algunes de les quals no tenen ni deu anys.

Així és Afganistan després de vuit anys d’ocupació. No es pot justificar el vessament de sang innocent de la població civil afganesa provocada per la presència militar estrangera. Aquest patiment s’estén a les famílies dels soldats ocupants, que veuen com aquests cauen en una guerra d’objectius obscurs.

Expressem la nostra solidaritat amb el poble afganès i el nostre desig que se li permeti aixecar de nou el seu país, sense l’ocupació i sense els senyors de la guerra i narcotraficants que aquesta suposa.

Demanem al govern que anul·li l’enviament de tropes i que retiri immediatament els efectius que actualment participen a la guerra d’Afganistan. Creiem que el milió d’euros diaris que el govern espanyol gasta actualment a l’ocupació, s’hauria de destinar a finalitats socials. En aquest sentit, expressem el nostre suport a la Campanya per la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan i a les mobilitzacions contra la guerra que aquesta convoca entorn al 20 de març de 2010.

Veure la llista de signatures

No hay comentarios:

Publicar un comentario